TÜV Rheinland certificeert KROHNE pijpleiding beveiligingssystemen in Taiwan

Namens de Taiwanese Formosa Petrochemical Corporation (FPCC) heeft TÜV Rheinland succesvol een project begeleid en gecertificeerd, voor het installeren van veiligheidssystemen op pijpleidingen van het bedrijf. De PipePatrol veiligheidssystemen werden geleverd door KROHNE, vertegenwoordigd door de lokale vertegenwoordiger Wei Yuang Enterprise Co, Ltd. Vier pijpleidingen voor verschillende soorten brandstof werden ermee uitgerust, verdeeld in 12 segmenten.

Taiwan heeft een zeer strenge regelgeving voor de veiligheid van pijpleidingen: na een ernstig ongeluk, een paar jaar geleden, heeft het land de specificaties aanzienlijk aangescherpt. De Duitse "Technische Regel für Rohrfernleitungen (TRFL)" en het Amerikaanse "Recommended practice 1130" van het American Petroleum Institute (API RP 1130) dienden als basis voor de nieuwe voorschriften. Het KROHNE systeem is uniek, omdat het aan beide regelingen voldoet, wat betekent dat aan alle eisen kan worden voldaan met slechts één systeem.

Het project begon met een uitgebreide overleg- en testfase, waarin het KROHNE-systeem als favoriet naar voren kwam. In verschillende tests werden zelfs de kleinste lekken met een diameter tot 3 mm gedetecteerd over een afstand van meer dan 143 kilometer.

TÜV Rheinland begeleidde het project tijdens de testfase en in de daaropvolgende fasen van installatie tot aan de acceptatie. De uiteindelijke succesvolle certificering van het systeem kenmerkt de eerste keer dat een compleet pijpleiding veiligheidsproject is gecertificeerd volgens de Taiwanese regelgeving.

KROHNE Nederland B.V.
Kerkeplaat 14
3313 LC Dordrecht
Postbus 110
3300 AC Dordrecht

Press contact

Krohne Logo

About KROHNE

KROHNE is a global manufacturer and provider of process instrumentation, measurement solutions and services in many industries. Founded in 1921 and headquartered in Duisburg, Germany, KROHNE has over 4,000 employees and offers extensive application knowledge and local contacts for instrumentation projects in over 100 countries. KROHNE stands for innovation and highest product quality and is one of the market leaders in process industry.
Email
Contact